Aankomst en vertrek

De aankomst in het vakantiechalet is vanaf 15:00 uur en vertrek vóór 10:00 uur (u dient zich bij de receptie van het resort aan- en af te melden vóór en na de huurperiode). Tijdens het verblijf dient u het vakantiechalet zelf schoon te houden. Het vakantiechaletchalet dient altijd bezemschoon te worden opgeleverd. Serviesgoed met toebehoren schoon in de kasten, de vaatwasser dient leeg te zijn.

Aantal personen

Het vakantiechalet mag door maximaal 6 personen gebruikt worden. De (hoofd)huurder moet minimaal 21 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Bij overschrijding kan de huurder de verdere toegang tot het vakantiechalet worden ontzegd, zonder aanspraak op restitutie van de huursom.

Locatie en adres

Zum Feriengebiet 1
49849 Wilsum (Duitsland)
Staanplaats B19.

Linnenpakketten

In het chalet ligt bedlinnen klaar voor het aantal personen dat bij de reservering is opgegeven. Het is mogelijk om extra bedlinnen en keukenlinnen te huren. Deze dienen na de huurperiode opgevouwen in de daarvoor bestemde krat te worden achtergelaten.

Brengt u het zelf u eigen linnengoed mee, dan is dat geen probleem.

De afmetingen van de matrassen zijn:

 • 4 x 90 x 200 cm
 • 2 x 80 x 195 cm

  Het linnengoed mag in en om het vakantiechalet gebruikt worden en dient niet als strandlaken gebruikt te worden . Bij oneigenlijk of abnormaal gebruik worden de huurkosten van het linnenpakket op de borg ingehouden.

  De afmetingen van de beschikbare dekbedden zijn:

  • 2 x 130 x 200 cm
  • 2 x 140 x 200 cm
  • 1 x 200 x 200 cm
  • 1 x 220 x 240 cm

  Keuken en woonkamer

  Het is niet toegestaan om binnen het vakantiechalet te frituren, gourmetten of (kaas)fonduen. Het gebruik maken van een zelf meegebrachte gourmet en/of (kaas)fondue is alleen buiten toegestaan. Het branden van wierook en (geur)kaarsen in het vakantiechalet is niet toegestaan.

  Bij constatering van het overtreden van eerder genoemde regels betreft binnen frituren, gourmetten, fonduen en/of branden van wierook en geurkaarsen worden de extra gemaakte kosten voor reiniging en schoonmaken doorberekend aan de huurder.

  Gebruik tijdens het koken ten alle tijden de afzuigkap en voorkom het onnodig afgaan van het brandalarm. Bij een valse brandmelding waarop de brandweer wel reageert zullen de kosten worden doorberekend aan de huurder.

  Roken en huisdieren

  Roken in het vakantiechalet is niet toegestaan. Ook in Duitsland is er in openbare gebouwen en gelegenheden een rookverbod van toepassing!

  Huisdieren zijn in het vakantiechalet in overleg toegestaan. Voor hulp- en blindengeleidehonden geldt hetzelfde.

  Afval

  Afval kunt u kwijt in de daarvoor bestemde afvalcontainers en vuilnisbakken in het resort. Glas-, papier- en restafval dienen gescheiden te worden ingezameld. De vuilnisbakken in het vakantiechalet moeten na vertrek zijn geleegd en het afval moet zijn afgevoerd in de daarvoor op het terrein bestemde afvalcontainers.

  Toilet

  Eigenlijk is het heel simpel: uw grote en klein3 boodschap, toiletpapier en afwaswater mogen in het riool. Al het andere afval niet. Dus bijvoorbeeld geen (frituur)olie, etensresten, vochtige doekjes, schoonmaakdoekjes, tampons, maandverband, luiers of chemicaliën. Deze kunnen verstoppingen veroorzaken of de zuivering verstoren.

  Auto

  Op het vakantieresort mag u niet harder dan 10 kilometer per uur rijden. Tussen 22:00 uur en 7:30 uur mag u niet met de auto op het terrein rijden. De slagboom blijft tussen 22:00 uur en 7:30 uur gesloten. Er wordt door het vakantiepark een waarborgsom in rekening gebracht voor de ‘slagboomkaart’. Deze ontvangt u, bij inlevering bij de receptie weer terug.

  Parkeren

  Het is mogelijk om bij het vakantiechalet één personenauto te parkeren. Andere vervoersmiddelen kunnen buiten het resort geparkeerd worden. Het is niet mogelijk en toegestaan om een caravan of een camper te parkeren bij het vakantiechalet.

  Barbecue en vuurkorf

  Een barbecue gebruiken is mogelijk. Houd u zich wel aan de geldende regels van het resort. In verband met brandgevaar en opslag van gasflessen op het terrein mag er binnen en achter het vakantiechalet geen open vuur of vuurkorf geplaatst worden. Onder de veranda is het gebruik van een kolen barbecue toegestaan, mits u de barbecue afdekt met het deksel bij het aansteken. Houd ook rekening met de buren. Een elektrische barbecue is misschien ook een goed alternatief.

  In verband met brandgevaar en de stalling van gasflessen in en om het terrein is het gebruik van een vuurkorf en het maken van open vuur in en om het vakantiechalet verboden.

  De tuin & natuur

  Het is niet toegestaan om een bungalowtent of andere tent te plaatsen op het gazon. Een partytent of een parasol om u te beschermen tegen de zon is geen enkel probleem.

  De vruchten aan de fruitbomen zijn niet voor consumptie geschikt.

  Lawaai en overlast

  Na 22:00 uur is nachtlawaai verboden. Indien de huurder of medehuurders de omgeving ernstig verstoren, zullen hem of haar de toegang tot het vakantiechalet en resort worden ontzegd. De huurovereenkomst wordt daarbij als nietig beschouwd en er zal geen restitutie of terugbetaling van de huursom worden toegepast. De verhuurder en/of eigenaar van het resort kunnen overwegen bij grove nalatigheid en verstoring van de openbare orde de politie te waarschuwen en aangifte te doen.

  Bezoek en extra gasten

  Het is mogelijk om overdag bezoek te ontvangen. Het bezoek moet zich melden bij de receptie. Een kleine dagvergoeding wordt in rekening gebracht en dient meteen te worden afgerekend. De gast mag dan gebruik maken van alle faciliteiten van het resort.

  Aansprakelijkheid diefstal & schade

  Huurder vrijwaart verhuurder van alle gevolgen van verlies of in ongerede raken van goederen. Verhuurder is niet aansprakelijk voor lichamelijk letsel, diefstal, de gevolgen van extreme weersinvloeden of andere overmacht, gedurende de verhuurperiode.

  De huurder is aansprakelijk voor alle schade door deze of medehuurders toegebracht aan vakantiechalet en/of inboedel en is verplicht deze te melden en te vergoeden.

  Een gebroken glas of het per ongeluk laten stukvallen van serviesgoed kan iedereen overkomen. Hiervoor worden géén extra kosten in rekening gebracht, maar dienen wel gemeld te worden bij vertrek.

  Belastingen

  U hoeft geen toeristenbelasting te betalen, dat nemen wij voor onze rekening.

  Uitchecken na de huurperiode

  Het vakantiechalet dient zonder beschadigingen en bezemschoon te worden opgeleverd. Serviesgoed met toebehoren schoon in de kasten, en de vaatwasser leeg. Na gebruik de vatwasser op een kier laten, evenals de koelkast en vriezer, die u uitschakelt bij vertrek.

  Het vakantiechalet, tuin en erf dienen vrij te zijn van rommel en afval. Vuilnisbakken moeten leeg zijn en het afval dient te zijn afgevoerd in de daarvoor bestemde afvalcontainers op het resort.

  Het bedlinnen dient van de bedden te zijn gehaald en opgevouwen in de daarvoor wasmand te worden gelegd. Dit is ook van toepassing op het bad- en keukenlinnen.

  Eventueel verplaatste meubels moeten op de oorspronkelijke plek worden teruggezet.

  Elektrische apparaten en lampen dienen te zijn uitgeschakeld. De CV op 14 graden gezet. Koelkast en vriezer moeten leeg zijn en op de “nul” stand worden gezet.

  Het vakantiechalet moet afgesloten worden en deuren moeten op slot zijn gedraaid. Sleutels kunt u bij het uitchecken in overleg met de verhuurder achterlaten: 1. bij de verhuurder zelf, 2. in de brievenbus van het huisje, 3. evt. in overleg met de heer Van der Kraan, bij de receptie van het resort

  Constatering van een overtreding

  Bij constatering van het overtreden van de regels betreft ongevraagd meenemen van huisdieren en/of overtreden van de regels betreft binnen het vakantiechalet frituren, gourmetten, fonduen, roken, branden van wierook en branden van (geur)kaarsen, worden naast het inhouden van de waarborgsom de extra gemaakte kosten voor reinigen en extra schoonmaakkosten doorberekend aan de huurder.

  Waarborgsom

  De waarborgsom van het vakantiechalet bedraagt € 100,-. De borg wordt binnen 7 werkdagen na vertrek teruggestort op het door u opgegeven bankrekeningnummer.

  De waarborgsom wordt niet teruggestort of ingehouden bij :

  • niet gemelde door (mede)huurder veroorzaakte schade aan en in het vakantiechalet (bijvoorbeeld douche, badkamer of toilet);
  • niet gemelde door (mede)huurder veroorzaakte schade/breuk aan meubilair apparatuur, inventaris en inboedel;
  • ontvreemding van inventaris of inboedel toebehorend aan het resort en/of vakantiechalet.

  Klachten

  Mocht u onverhoopt klachten hebben tijdens het verblijf, dan dient dit altijd aan de receptie op het resort te worden doorgegeven. Via overleg zal dan getracht worden de klachten zo snel en goed mogelijk op te lossen. Is de klacht niet naar tevreden verholpen dan dienen de klachten zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na afloop van de huurperiode, schriftelijk te worden bevestigd en toegelicht aan Van der Kraan Chalet Verhuur.

  Van der Kraan Chalet Verhuur is niet aansprakelijk voor zelfstandig ondernomen acties door de huurder, zoals het aanvaarden van een ander huurhuis of hotel. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor rekening van de huurder.

  Bepalingen en/of richtlijnen van het vakantieresort kunnen een aanvulling of afwijkend zijn van de hierboven genoemde bepalingen en/of richtlijnen.

  Belangrijke telefoonnummers

  Bij calamiteiten bel altijd eerst het noodnummer 112.

  adres Telefoonnummer
  Alarmnummer Brandweer/Politie/Ambulance 112
  Politie Itterbecker Str. 11 – Uelsen 05942-358
  Apotheek Kronen Apotheke – Neuenhauserstr. 10, Uelsen 05942-535
  Artsen Dr. Med Johannes Hülsmeyer, Bookesch 3, Uelsen 05942-92200
  Gemeinschaftspraxis N. Linden, MuhlenStr. 7, Uelsen 05942-1422
  Tandartsen Dr. A.M. Marele, Nackebergsgarten 1, Uelsen 05942-914415
  Thomas Weber , Neuenhauser Str. 44 Uelsen 05942-999666
  Taxi Taxizentrale Warrink 05942-421
  VVV Am Maekt 7, Uelsen 05942-1411
  Huisartsenpost Hardenberg J. Weitkamplaan 4a, Hardenberg 0031-900-3336333
  Receptie 0049(0)5945995580
  Noodnummer park 0049(0)162-2591520

  Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.