Omgeving & attracties

Vakantieresort de Wilsumer Berge.

Het chalet staat op vakantieresort de Wilsumer Berge gelegen tussen Wilsum en Uelsen (Duitsland). Het resort heeft een groot aantal voorzieningen zoals een recreatieplas met zandstrand, diverse kinderspeelplaatsen, visvijver, horeca, theehuis/Tearoom, tennisbaan, jeu de boules, indoor klimbaan, kindertheater, recreatieteam, jeugdcafé,  kinderspeelvijver en 60 meter lange waterglijbaan.

Ook is het mogelijk om fietsen te huren.

Resort Wilsumer Berge

Het plaatsje Uelsen.

Het plaatsje Uelsen heeft een aantal bezienswaardigheden.  De hervormde kerk, het oude raadhuis en het Pickmäijer monument zijn te vinden en te bezoeken doormiddel van een dorpswandeling. In de Muhlenstraße is er een veelzijdig winkelaanbod. Meerdere keren per jaar vinden hier feesten en (streek)markten plaats. In het najaar is er bijvoorbeeld een kerstmarkt.

VVV Uelsen

Molens in de omgeving

In de omgeving zijn verschillende soorten molens te bekijken en te bezoeken waaronder de watermolen in Uelsen. Enkele kilometers van Uelsen in het plaatsje Wilsum is de in de 13e eeuw gebouwde watermolen de moeite waard om te bezoeken. De molen ligt bij een idyllische vijver en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het malen van graan.

De windmolen in Uelsen is in 2001 volledig gerenoveerd. Deze molen was sinds 1779 in het bezit van de graaf van Bentheim. De molen is verschillende keren verpacht geweest om uiteindelijk in 1928 niet meer bedrijfsklaar te worden verklaard.

Molens in de omgeving

Fiets en wandelroutes.

Voor de ‘actieve’ vakantiegangers zijn er een aantal grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes uitgezet. Zo is er rondom het vakantiepark een fietsbus beschikbaar. Tegen een kleine vergoeding kunt u met uw fiets laten brengen of afhalen bij een aantal fietsroutes in de omgeving van Uelsen. Hieronder staan een aantal links die verwijzen naar populaire fiets- en wandelwebsites.

Duitsland Fietsparadijs Fiets en wandelroutes Uelsen Fiets en wandelroutes Ootmarsum Fiets en wandelroutes Tubbergen Wandelen in Vechtdal Hardenberg

Tevens zijn er bij de receptie van het vakantieresort (in het folderrek) een groot aantal gratis fiets- en wandelroutes verkrijgbaar.

Attractieparken en uitgaansgelegenheden.

Naast het groot aantal wandel- en fietsroutes zijn er in de omgeving een aantal attractieparken, bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden te bezoeken. Een bezoek aan Bad Bentheim is zeer de moeite waard. Dierenpark Nordhorn is een goedkoper alternatief voor Dierenpark Emmen. In het dierenpark is ook een kinderboerderij en een grote speeltuin aanwezig.Het park is kleinschaliger opgezet maar ideaal voor gezinnen met kleine kinderen (tot 4 jaar gratis entree).

Hieronder zijn een aantal links naar attracties, bezichtigingen, musea en uitgaansgelegenheden weergegeven.

Café Menke, Wilsum Burcht Bentheim, Bad Bentheim Stadsbezoek Bad Bentheim Stadsbezoek Nordhorn Plopsaland Dierenpark Emmen Dierenpark Nordhorn Ponypark Slagharen Bentheimer Mineral Thermen, Bad Bentheim Binnen- en buitenbaden omgeving Uelsen Eventcenter ZAK Uelsen Het Moormuseum Openluchtmuseum Ootmarsum Speelparadijs Coevorden Boerengolfbaan Het landschap Theehuis Dennenoord, evt. in combinatie met wandelen